2009-01-17 20:30:50• hírek • Ferenczi Noémi

A költő visszatér

A szombati nap folyamán színvonalas programokkal folytatódtak a Magyar Kultúra Hete rendezvényei.

Az Ady Endre Társaság által szervezett Magyar Kultúra Hete elnevezésű rendezvénysorozat keretében a szombati nap folyamán számos színvonalas program kínálkozott az érdeklődők számára. Délelőtt A magyar huszár születése, dicsőséges harcai és történelmi jelentősége címmel tartottak előadást a Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében. Ezt követően koszorúzásra került sor a Kölcsey-szobornál, délután pedig Vetési Nándor Ifjú szívekben élek című műsorát adta elő Nagykárolyban, melyet előzőleg, pénteken délután a szatmárnémeti közönség is nagy szeretettel fogadott.

A.délutáni órákban Páskándi Géza - Kormorán A költő visszatér című rockoprejából hallhattak részleteket a résztvevők, a Felvidéki Rockszínház előadásában. A rendezvény sok érdeklődőt vonzott a Székesegyházba, hiszen a szatmárnémeti közönség már a tavaly megrendezett Családi hétvégén a szívébe zárta a társulatot, amikor a Kossuth-kertben felállított színpadon a Napba öltözött leány című rockoperát adták elő. A tervek szerint, az idei, május végén megrendezésre kerülő Családi hétvégén is viszontláthatjuk őket, akkor teljes egészében előadják majd A költő visszatér című rockoperát.

A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorzat vasárnapi programja:

Január 18., vasárnap 18 óra - A nyíregyházi Pro Musica leánykar lép színpadra, az In memoriam Ady Endre elnevezésű összeállítással. Helyszín: Dinu Lipatti Filharmónia.

Részletek hangzottak el A költő visszatér című rockoperából

A Felvidéki Rockszínház előadói másodszor léptek fel Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: